Hypnotherapie

Verwerking van psychotrauma

EĆ©n van de methodes die ik toepas bij traumatherapie in mijn praktijk is hypnotherapie. Ik volgde hiervoor een opleiding bij Hypnovision ( www.hypnovision.be )


Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten, maar ook voor sportprestatieverbetering. De cliƫnt wordt door de hypnotherapeut door middel van voornamelijk verbale communicatie in een lichte trance gebracht maar behoudt de controle over zichzelf.

Een van de visies over hypnotherapie is dat de patiĆ«nt onder hypnose gemakkelijker contact kan maken met het onderbewustzijn dan in het dagelijks leven mogelijk is omdat het rationele bewustzijn dat belemmert. Door contact met onbewuste gevoelens en ideeĆ«n krijgt de patiĆ«nt (meer) inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden. Met de verkregen informatie zou een proces van genezing in gang gezet kunnen worden.


Er zijn geen specifieke eigenschappen nodig om onder hypnose te kunnen raken en is deze behandelingsmethode voor vrijwel iedereen geschikt, maar in het algemeen wordt hypnotherapie niet toegepast bij psychotische en ernstig depressieve patiƫnten.


Hypnotherapie wordt onder meer toegepast bij :

-stoppen met roken

-gewicht verliezen

-angsthantering 

-zelfvertrouwen en zelfbeeld vergroten


Hypnotherapie is zowel bij kinderen als bij volwassenen mogelijk.