Het startte allemaal na een turbulente periode...


Ik begon mijn "nieuwe" leven in 2011 en besloot opnieuw te gaan studeren na een carrière van bijna 15 jaar in het bedrijfsleven. Ik had al een masterdiploma op zak wat het eenvoudiger maakte om de stap te zetten naar de 

vierjarige opleiding tot integratief psychotherapeute bij de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychotherapie ( AIHP). 

En toen kwam alles in een stroomversnelling terecht. Ik startte mijn eigen praktijk en mocht ondertussen al heel veel mensen helpen in mijn psychotherapiepraktijk en tijdens de "mindful leren ontspannen" workshops.

En zo begon ik me gaandeweg meer en meer te specialiseren in trauma en angst, door opleidingen en cursussen te volgen en boeken te lezen. Ik school me nog elk jaar bij. 


De les van een hyperventilatie-aanval of paniekaanval.


De hyperventilatie-aanval van 2011 heeft me heel veel geleerd. We komen in onze maatschappij gemakkelijk in de ratrace van het leven terecht en kunnen soms het gevoel hebben geleefd te worden.


Ik besloot te leren hoe wij als mens echt in elkaar zitten.

Wat ik ontdekte is dat emoties, cognities en ons lichaam en gedrag op elkaar inwerken. Een lichaam dat uit evenwicht geraakt, zoekt altijd een weg om te herstellen. Ik ontdekte ook dat wij in onze maatschappij heel veel symptoombestrijdend te werk gaan. Ik wilde op zoek naar de oorzaak, de diepere reden voor onevenwicht in het lichaam en ontdekte de kracht van emoties en emotionele verwerking. 

Onevenwichtig in het lichaam gaat over verwerken en bewustworden. Verwerken van trauma's en angsten. Eens je dit hebt aangepakt, verdwijnen de donkere wolken van voor de zon en valt alles op zijn plaats.


De langste weg die we afleggen in ons leven is de weg van het hoofd naar het hart

De methodieken die ik gebruik, zijn vooral gericht op de holistische kijk naar de mens. Dit betekent dat ik zowel emoties als gedachten als gedrag en het lichaam betrek bij een therapeutisch traject. Maar ik ga hierbij vooral gevoelsmatig te werk. Een gevoel blijft namelijk veel langer hangen dan een gedachte en gedrag.


Klik hier voor meer informatie over de technieken die ik gebruik.